Van 20 tot 25 November 2014, organiseert de Surinaamse Schaakbond, na het succes van vorig jaar, de 2e editie van het grootse international Srefidensi Schaaktoernooi, de Srefidensi Chess Celebration 2014.

Het toernooi bestaat uit een Masterclass en een Open Class, waarbij de Masterclass de grote attractie zal vormen. Topschakers uit 10 verschillende landen zullen in 9 rondes tegen elkaar uitkomen, met de ontknoping op onze Srefdidensidag op 25 november. Onder de topschakers zitten 2 Grootmeesters (GM) , 1 Woman Grandmaster (WGM), 5 Internationaal Meesters (IM), 7 Fide meesters (FM) afkomstig uit Israel, Nederland, Mongolie, Venezuela, Cuba, Bolivia, Jamaica, Trinidad, Curacao en Suriname.

 

Onze locale topspelers kijken reeds maanden uit naar dit toernooi om hun krachten te meten met internationale (groot) meesters. Hierdoor hebben ze ook de kans tot het verbeteren van hun internationale (fide) rating.

Daarnaast zal het zoet van de overwinning op deze meesters door onze locale spelers een geweldige ervaring zijn, die zeer motiverend werkt voor hun verdere carrière als denksporter.

 Willemze-Matoewi

 

 

 

 

1st Srefidensi toernooi, waarbij de latere kampioen van het toernooi IM Willemze
het toen erg moeilijk had tegen onze Fide Meester Roger Matoewi

 

De belangstelling voor de deelname in de Open Class is ook enorm, In totaal hebben zich meer dan 80 schakers voor de Open Class geregistreerd.

U bent dus allen van harte welkom op de opening ceremony op 20 Nov om 17:30 uur in de Ballroom van het Hotel Krasnapolsky

 

Namens de Schaakbond