De tweede editie van de Srefidensi Chess Celebration verloopt erg spannend. De nodige verrasingen blijven in beide klassen van het internationaal schaakevenement vallen. De talentvolle Cedric Prade die momenteel op een gedeelde eerste plaats staat in de Openklasse weet steeds voor verrassingen te zorgen. Prade wist zowel in de tweede als in de vijfde ronde te winnen van respectievelijk Frank Sears uit Trinidad en Sherman Maduro van Curacao. Beide tegenstanders van Prade beschikken over de titel Candidate Master(CM).


Prade deelt de eerste plaats in de openklasse samen met de u-14 jeugdkampioen Pierre Chang en de Cubaanse schaaktrainer Jose Valdivia. De kopgroep wordt op de voet gevolgd door CM Jimmy Izijk (Curacao), Gerrit Amatdarso, Shatish Lautan, Rosangela Dos Ramos, Joel Frijde en Sears.

Master Class
In de Master Class wordt er hard gestreden door de 16 schaaktoppers. Suriname is met 5 schakers vertegenwoordigd in deze klasse. Verder doen er ook schaakmeesters uit Cuba, Nederland, Venezuela, Mongolie, Israel, Trinidad en Jamaica mee in deze klasse. Zondag werd er in deze klasse twee rondes afgewerkt. Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe wist in de ochtendronde te winnen van Internationaal Meester (IM) Ariel Gonzalez Marichal uit Venezuela. Grootmeester (GM) Alon Greenfeld uit Israel gaat met 5 punten ongeslagen aan kop in deze klasse. Hij zal in de 7e ronde uitkomen tegen IM Nestor Velez Betancourt uit Cuba. Verder zal er een Surinaamse derby worden afgewerkt tussen Nationaal kampioen Romario Sanches en kersverse Fidemeester (FM)  Viresh Giasi.

Ariel Marichal-Ryan Harper smallJose Valdivia-Ommanuel Kromosoeto smallJusitice nazir-Elysia Chou small

De laatste ronde zal op dinsdag 25 november worden afgewerkt in de ballroom van Hotel Krasnapolsky. Na de laatste ronde zal de Surinaamse Schaakbond een Snelschaaktoernooi organiseren waarbij deelnemers van beide klassen in 1 grote groep tegen elkaar kunnen uitkomen. Na dit toernooi vindt de prijsuitreiking plaats. De volgende dag vertrekt de Surinaamse Schaakbond met een delegatie richting Guyana voor deelname aan het Umada Cup.

Top 3 Open Class:
1. Cedric Prade – 4.5 pt. (Suriname)
2. Jose Valdivia– 4.5 pt. (Cuba)
3. Pierre Chang– 4.5 pt. (Suriname)

Top 5 Master Class:
1. GM Alon Greenfeld- 5 pt. (Israel)
2. GM Sipke Ernst- 4.5 pt. (Nederland)
3. IM Jorden van Foreest- 4 pt. (Nederland)
4. FM Ryan Harper- 4 pt. (Trinidad)
5. IM Nestor Velez Betancourt- 3.5 pt (Cuba)


Surinaamse Schaakbond